Vind jouw congres, conferentie, masterclass, seminar of symposium


Snel naar congressen in de regio Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland of Gelderland.


September 2022


27-30 september 2022 - Dutch Liver Week - NVH - Double Tree by Hilton - Amsterdam

De Dutch Liver Week bestaat uit twee onderdelen waarvoor apart kan worden ingeschreven, nl. de Echocursus (dinsdag) en de cursus Klinische Hepatologie (woensdag t/m vrijdag). De Dutch Liver Week wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Hepatologie, in samenwerking met de Vlaamse Universiteiten. Het congres is voor MDL-artsen, internisten, chirurgen, radiologen, virologen, pathologen, arts-onderzoekers, physician assistants en verpleegkundigen. Accreditatie via Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen (NVMDL), Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) en RIZIV (voor de Belgische deelnemers).

Bekijk Dutch Liver Week 2022


30 sept. t/m 6 oktober 2022

Nederlandse Dansdagen 2022

CultuurDansMaastricht

Van 30 september t/m 6 oktober 2022 geniet je van de diversiteit van de Nederlandse Dans. Op bijzondere locaties in Maastricht maar ook online en op TV. Ontdek wat er allemaal te beleven is tijdens deze extra feestelijke editie van de 25e editie van de Nederlandse Dansdagen. De Nederlandse Dansdagen zet zich het hele jaar door in voor dans in en uit Nederland. In het programma zitten ook activiteiten voor professionals.

Nederlandse Dansdagen 2022


Oktober 2022


3 oktober 2022

Nationaal Warmte Congres 2022

KlimaatFloriade Almere

Tijdens het Nationaal Warmte Congres brengen we alle stakeholders bij elkaar om zo stappen te zetten en de uitvoering van de warmtetransitie concreet te maken. Hét platform waar jaarlijks alle stakeholders uit de warmtesector bij elkaar komen om met elkaar te spreken over de energietransitie, warmte, klimaat en duurzaamheid.

Nationaal Warmte Congres 2022


3-5 oktober 2022

Customer Contact Week Europe 2022 - CCW

KlantcontactCXAmsterdam RAI

Zinvoille klantrelaties opbouwen in een post-pandmisch tijdperk. Na de aanvankelijke wervelwind die de pandemie veroorzaakte voor het klantenbeheer, is er voor CX-leiders een kritieke behoefte ontstaan om effectief emotionele banden te creëren in een digitaal tijdperk. Klanten- en werknemersloyaliteit en -behoud op lange termijn zijn aan diggelen geslagen. Bedrijven hebben moeite om te werven voor steeds meer bekwame en uiteenlopende functies, en de verwachtingen van de klant blijven stijgen. Zonder tegemoet te komen aan de emotionele drijfveren van vertrouwen, transparantie, empathie, inclusiviteit en personalisering, kunnen bedrijven geen echte pleitbezorgers voor hun merk creëren. Het is een jongleerkunst geworden om het juiste evenwicht te vinden tussen geautomatiseerde en menselijke dienstverlening. Terwijl we blijven navigeren door de toekomst van werk, beslissen over een optimale kanaalstrategie en consistent uitstekende CX bieden, keert het langverwachte flagship evenement van CCW Europe in 2022 terug naar Amsterdam. Met nieuwe en ongeziene implementatiestrategieën, inspirerende verhalen en de nieuwste intelligentie op het gebied van klantbeheer.

Bekijk Customer Contact Week Europe 2022


4 oktober 2022

Seminar ‘Krachtig stelling nemen’ NVP & Remco Claassen

HRLeiderschapKinepolis Jaarbeurs Utrecht

NVP, het netwerk voor HR-professionals, presenteert: Een middag inspireren en leren met Remco Claassen over leiderschap, persoonlijke groei en goed kunnen communiceren. Claassen laat je zien hoe je als HR-professional het beste uit jezelf en je team haalt. Als deelnemer aan het seminar ‘Krachtig stelling nemen’ krijg je handvatten voor het verbeteren van je persoonlijk leiderschap. Word je aan het denken gezet en neem je gegarandeerd iets mee dat je direct kunt toepassen in je persoonlijk of zakelijke situatie.

Bekijk seminar ‘Krachtig stelling nemen’


4 oktober 2022

HR day 2022: ready for the future

HRConvention Centre WTC Rotterdam

De uitdagingen van HR zijn nog nooit zo divers en complex geweest als in de afgelopen periode. Krapte op de arbeidsmarkt, hybride werken, technologische uitdagingen en nieuwe medewerkers uit de generatie Y en Z. Dit betekent een nieuwe manier van werken en vooruit kijken. Aan de HR professional de veelomvattende taak om aantrekkelijk te blijven voor alle generaties. Purpose, innovatie, welzijn en balans zijn belangrijke speerpunten van een nieuwe werkgeneratie. Wat betekent dat voor de toekomst van de HR-professional? Als HR-professional ben jij de initiator en inspirator om de organisatie een goede, aantrekkelijke, inclusieve en toekomstbestendige werkgever te laten zijn. Ontmoet en laat je inspireren door experts en de top van HR tijdens HR Day 2022.

HR day 2022: ready for the future


4 oktober 2022 - Cursus effectief asset management corporaties - New Babylon Den Haag

VastgoedPE-punten

Tijdens deze cursus van SPRYG Real Estate Academy krijgt u effectieve Handvatten voor Portefeuille- & Assetmanagement: organisatorisch & investeringsbeleid. Met Portefeuille- en Assetmanagement kunt u de financiële en maatschappelijke prestaties van uw wooncomplexen in kaart brengen en optimaliseren. Hoe zet u dat op? Hoe kunt u dat effectief aanscherpen? Hoe creëert u financiële ruimte voor vernieuwing en de verduurzamingsopgave? Dat leert u in slechts 1 dag met deze praktijkcursus. Topexperts reiken u handvatten aan voor een heldere portefeuilleanalyse, effectief assetmanagement en investeringsanalyse binnen uw investeringsstatuut en normenkader. U gaat zelf aan de slag met een investeringsanalyse van 2 concrete projecten. Kortom, u krijgt financieel grip op uw vastgoedportefeuille: van MJOP tot verduurzamingsopgave.

Bekijk cursus effectief asset management


4 oktober 2022

V&VN Longverpleegkundigen Jaarcongres 2022

ZorgEgmond aan Zee

Het inspirerende V&VN Longverpleegkundigen Jaarcongres 2022 zal plaatsvinden op 4 oktober 2022. Save the date!

Bekijk het Longverpleegkundigen Jaarcongres


4 t/m 7 oktober 2022

Future Proof Nursing Nurses as Key Drivers of Change

ZorgNursingVirtueel / Online

Are you a nurse? A nursing scientist? A nurse practitioner? A nurse educator? A nurse leader? Tired of Covid-19? Are you as worried as we are about the future of care? Join us in Future Proofing Nursing! Create your personal Future Proof Nursing schedule. Take your pick from over one hundred orals, breakout sessions and 14 symposia. Presentations can be followed in real time, or online after the actual event. Networking is an important reason for participating in events such as ENC22, which this year offers in-person networking online. Smart matchmaking allows attendees to connect with similar-minded people. Many reasons to attend ENC22!

Bekijk Future Proofing Nursing - ENC22


5 oktober 2022 - Health & Care Day 2022 - AFAS Theater, Leusden

Health & Care day brengt de wereld van buiten naar binnen in één ochtend. De zorg van de toekomst is onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. We geven samen betekenis aan de zorg van morgen. In navolging op het succes van de Health & Care Day presenteert Zorgnetwerk Nederland sinds 2020 onder de naam ‘Studio Health & Care’ in het Beatrix Theater in Utrecht. Het wordt een interactief en gevarieerd programma rondom de actualiteit, met een bonte line-up van bekende en minder bekende gasten van binnen en buiten de wereld van zorg.

Bekijk Health & Care Day 2022


5 oktober 2022 - NVON Bèta & Technologie Festival - Harderwijk

Op woensdag 5 oktober 2022 vindt de volgende editie van het NVON Bèta & Technologie Festival plaats in Harderwijk bij het Bouw & Infra Park. Een dag vol inspiratie op het gebied van bèta & technologie in het voortgezet onderwijs. Het programma zal gericht zijn op zowel docenten als TOA’s, werkzaam in het vmbo, havo of vwo (onder- en bovenbouw).

Bekijk het NVON Bèta & Technologie Festival


5 t/m 7 oktober 2022 - 2022 INSA Conference - Egmond aan Zee

INSA’s yearly conference is an international, interdisciplinary event. This year it will be held in the Netherlands, in the charming coastal town of Egmond aan Zee. The International Network for School Attendance (INSA) promotes school attendance and responds to school attendance problems. Join us from October 5th to 7th at Hotel Zuiderduin, a terrific venue for networking, relaxing, and learning about current initiatives and future plans to advance our collective work in the field of school attendance. The theme for the Conference is ‘Making Waves to Advance School Attendance’.

Bekijk congres (EN)


6 oktober 2022 - Congres van Ketenzorg naar Netwerkzorg - Van der Valk, Utrecht

Passende zorg over de grenzen van instellingen heen. Zorg rondom de patiënt, georganiseerd over de grenzen van instellingen heen. Netwerkzorg is een prachtig concept. Maar een netwerk bouwt u niet zomaar, aangezien slechts 30% van de netwerken slaagt. Netwerkzorg vereist een goede voorbereiding en de juiste organisatiestructuur. Partijen moeten gezamenlijk doelen formuleren, monitoren en evalueren. Ook vraagt het om vertrouwen in de ander en in de samenwerking. Hoe organiseert u zorg van de toekomst in de praktijk?

Bekijk Congres van Ketenzorg naar Netwerkzorg


6 oktober 2022

Appl.AI SPLASH event 2022

Kunstmatige IntelligentieInnovatieJaarbeurs Utrecht

Kunstmatige intelligentie verandert de manier waarop we leven, werken en reizen. Het helpt ons het concurrentievermogen van de Nederlandse industrie te verbeteren en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die ons gezond en veilig houden. De grote uitdaging om dit te bereiken, is het samenbrengen van AI-expertise en domeinkennis. Daarom nodigt TNO de AI-gemeenschap uit om ervaringen te delen over hoe we AI het beste kunnen toepassen.

Bekijk het Appl.AI SPLASH Event 2022


6 oktober 2022

Digitaal-Werven Event The Candidate Journey

RecruitmentHRMaarssen, Utrecht

Een dag boordevol inspiratie over werving en selectie voor de corporate recruiter. Met sprekers van PostNL, New York Pizza, NS, Friesland Campina, Amsterdam UMC, Just Eat Takeaway, Finext Control, Rijkswaterstaat, PSV en KLM.

Bekijk het Digitaal-Werven Event


6 oktober 2022

V&VN Longverpleegkundigen Jaarcongres 2022

ZorgEgmond aan Zee

Het inspirerende V&VN Longverpleegkundigen Jaarcongres 2022 zal plaatsvinden op 4 oktober 2022. Save the date!

Bekijk het Longverpleegkundigen Jaarcongres


6 oktober 2022 - UCP Symposium 2022: Chronobiologie in de psychiatrie: heden, verleden en toekomst - UMCG, Groningen

Klinisch psycholoog en onderzoeker Ybe Meesters is één van de grondleggers van de chronotherapie en lichttherapie in het UMCG. Hij wordt tijdens het jaarlijkse UCP-symposium, georganiseerd door Universitair Centrum Psychiatrie UMCG in samenwerking met het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG, uitgeluid. Accreditatie van het programma wordt aangevraagd bij het ABAN, VSR en FGzPt.

Bekijk UCP Symposium


6 oktober 2022 - Nationaal Congres Farmacotherapie in de Psychiatrie 2022 - Utrecht

Het Nationaal Congres Farmacotherapie in de psychiatrie is in Nederland en België al vele jaren een begrip bij psychiaters, apothekers, verpleegkundig specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen. Farmacotherapie in de psychiatrie brengt u in drie plenaire sessies en twee interactieve workshoprondes op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de psychofarmacologie van het afgelopen jaar. Accreditatie is aangevraagd voor 5 nascholingsuren bij de NVvP, NVZA, KNMP en het VSR.

Bekijk het congres Farmacotherapie in de Psychiatrie


6 oktober 2022

Cloud Congres

ITICTThe Hague Conference Centre - Den Haag

Vernieuwen en versnellen. Cloud wordt overal genoemd als belangrijke enabler van innovatie en de digitale transformatie. We weten allemaal dat de cloud zorgt voor flexibiliteit en schaalbaarheid. Maar hoe zet je alle voordelen die de cloud biedt nu zodanig in dat je sneller kunt innoveren en transformeren? Het Cloud Congres is bedoeld voor beslissers en beïnvloeders in gebruikersorganisaties als o.a. IT-managers, IT-architecten, business development managers, delivery managers, service managers, IT-adviseurs/-consultants die (mede) beslissen over het gebruik en de toepassingen van de cloud binnen hun organisatie. Met sprekers van NEXT Amsterdam, Picnic, TNO, Securify, AvePoint en Solvinity

Bekijk het Cloud congres


6 oktober 2022

The Future of Us 2022: changing our ways

EnergietransitieSustainabilityDuurzaamheidArnhem

Het kennisevent over de energietransitie, groene technologieën en circulaire economie op industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Kom 6 oktober 2022 in contact met mooie circulaire en duurzame initiatieven en ondernemers.

Bekijk The Future of Us 2022


6 oktober 2022

Het Taalcongres 2022

TaalCommunicatieAmsterdam Art Center

Hét meest veelzijdige evenement voor communicatieprofessionals, contentspecialisten en (web)redacteuren: dat is Het Taalcongres van De Redactie. Een dag vol verrassende en inspirerende workshops over (online) redactie en communicatie. Het thema van dit jaar is: MAAK! Op 6 oktober 2022 ontvangen we je graag op onze nieuwe locatie: Amsterdam Art Center.

Bekijk Het Taalcongres 2022


6 oktober 2022

Schuldinfo Jaarcongres 2022

SchuldhulpverleningFinanciënCongrescentrum Orpheus, Apeldoorn

Juridische en methodische ontwikkelingen in de ondersteuning van mensen met schulden. Het schuldenprobleem is ingewikkeld en kent veel juridische aspecten. Tijdens het SchuldInfo Jaarcongres besteden we onder andere aandacht aan nieuwe regels die gaan gelden voor incassobureaus, verwachte aanpassingen in de beslagvrije voet en de wijze waarop kwetsbare consumenten worden beschermd bij het aangaan van overeenkomsten. Maar om stappen te maken in de begeleiding van mensen met schulden komt het ook aan op goede methodische interventies. De persoonlijke aanpak kan het verschil maken. Ook hier besteden we aandacht aan, zoals aan tools om cliënten in bewind beter te begeleiden.

Bekijk het Schuldinfo Jaarcongres 2022


6 en 7 oktober 2022

Museumcongres 2022

CultuurMuseaRotterdam

Het is een tijd van grote veranderingen. De wereld is in beweging, panelen verschuiven. Welke kant gaat het op? Wat is de juiste balans? Op 6 en 7 oktober gaan we hierover met elkaar in gesprek tijdens het Museumcongres 2022 met als centrale thema Kantelpunt. We onderzoeken het Kantelpunt van vier grote thema's van nu: Verduurzaming vs groei, Werk vs leven, Inclusie vs polarisatie en Online vs onsite. Bekijk het programma van het museumcongres 2022 en kom naar Rotterdam.

Bekijk het Museumcongres 2022


6 en 7 oktober 2022

Dataprotectie & Privacy congres

DataPrivacyVan der Valk Amstel, Amsterdam

Het structureel borgen van dataprivacy compliance vraagt om het cyclisch monitoren van risico’s en controls, een goede samenwerking tussen security en privacy en het verantwoord gebruik van persoonsgegevens. Tijdens het Dataprotectie & Privacy congres gaat u data en technologie niet alleen als een risico zien, maar ook als een kans. Daarnaast krijgt u inzicht in next step compliance, het verantwoord omgaan met data, data governance, e-privacy en krijgt u antwoord op al uw vragen over data & privacy.

Dataprotectie & Privacy congres


6 en 7 oktober 2022 - 14e jaarcongres V&VN Verpleegkundig Specialisten 2022 - Noordwijkerhout

#WIJ ZIJN is het thema van het 14e jaarcongres van de beroepsvereniging voor verpleegkundig specialisten. #WIJ ZIJN geeft aan dat we onderling sterk verbonden zijn door ons beroep, onze kennis en onze passie. Verpleegkundig specialisten zijn bevoegd en bekwaam in ons vakgebied. Het jaarcongres is bij uitstek de plaats om dit te laten zien aan je collega’s en andere geïnteresseerden. Een connectie maken door de “verpleegkundige wereld” te verbinden met de “medische wereld” is een belangrijke rol van de verpleegkundig specialist. Maar ook de verbinding tussen de patiënt en andere zorgverleners, de verbinding tussen de eerste- en tweedelijns zorg en de vele andere partners: de verpleegkundig specialist is bij uitstek geschikt om oude en nieuwe connecties te leggen en nieuwe samenwerkingsverbanden te scheppen.

Bekijk congres


6 en 7 oktober 2022

Het Nationaal Onderwijs Congres 2022

OnderwijsOpleidenBussum

Hét congres voor professionals in het onderwijs. Het Nationaal Onderwijs Congres 2022 in 't Spant in Bussum biedt op 6 en 7 oktober 2022 inspirerende sessies en best practises om geluk te vinden in de dagelijkse chaos en geeft handvatten om jouw onderwijsomgeving chaos-proof te maken. Topsprekers als Erik van ‘t Zelfde, Jan van Halst, Paul Baan en Meester Jesper, interactieve pleinen, cabaret, de prachtige locatie en heerlijke versnaperingen maken de dag tot een ware beleving.

Bekijk het Nationaal Onderwijs Congres 2022


6 t/m 12 oktober 2022

Dutch Sustainable Fashion Week

FashionModeDuurzaamheidNederland

De Dutch Sustainable Fashion Week richt zich op het zichtbaar maken van duurzame mode-ontwikkelingen in Nederland en daarbuiten. Samen maken duurzame mode toegankelijk voor iedereen. Bekijk de evenementen en activiteiten.

Bekijk de Dutch Sustainable Fashion Week 2022


7 oktober 2022

Het Pearson Jaarcongres 2022

PsychologieOrthopedagogiekOnline

Het Pearson Jaarcongres is hét congres voor alle psychologen en orthopedagogen die werkzaam zijn in de praktijk. Ook dit jaar vindt het geaccrediteerde congres online plaats met als thema "Intelligentie en Diagnostiek". Tijdens dit congres praten vooraanstaande sprekers je bij over de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Tijdens de deelsessies gaan we meer de diepte in. Hoe doe je intelligentieonderzoek bij hoog- en laagbegaafdheid en ADHD? Hoe signaleer je een depressie en suïcidaliteit? en Eva Kuiper geeft antwoord op de vraag: Hoe blijf je veerkrachtig in lastige tijden?

Bekijk Het Pearson Jaarcongres 2022


6 t/m 8 oktober 2022 - 12e Europese Congres over Geweld in de Klinische Psychiatrie - De Doelen, Rotterdam

European Congress on Violence in Clinical Psychiatry 2022 (ECVCP)wordt mede georganiseerd door de European Violence in Psychiatry Research Group (EViPRG) en het European Network for Training in the Management of Aggression (ENTMA08). Het 12e Europese Congres over Geweld zal sterk gericht zijn op klinisch relevante en praktisch bruikbare interdisciplinaire wetenschappelijke en praktische kennis met betrekking tot interventies gericht op het behandelen en verminderen van geweld en agressie in de psychiatrie. Het overkoepelende congresthema: "Co-creëren van onderzoek, onderwijs en praktijk antwoorden binnen de hedendaagse geestelijke gezondheidszorg" weerspiegelt onze inzet voor het werken in partnerschap tussen clinici, onderzoekers, opvoeders, gebruikers van diensten en verzorgers. Het 12e Europese Congres over Geweld in de Klinische Psychiatrie wordt van 6 - 8 oktober 2022 in Rotterdam gehouden.

Bekijk congres (EN)


8 oktober 2022 - Ergotherapie Jaarcongres 2022 - Den Bosch

Op zaterdag 8 oktober 2022 vindt het Ergotherapie Jaarcongres 2022 plaats in Den Bosch. Het programma bestaat uit keynote- en workshopprogramma voor ergotherapeuten en zal deels parallel aan elkaar te laten lopen. Na afloop van het congres is ook nog mogelijk om sessies terug te kijken. Ben jij ergotherapeut? Kom ook naar het jaarcongres!

Bekijk congres


8 en 9 oktober 2022 - Autminds - Online

Autminds 2022 is een live congres op 8 (&9) oktober 2022. Er zijn lezingen, workshops en discussies die je kunt volgen. Autminds biedt een plek waar mensen met autisme kunnen oefenen met sociaal gedrag, communicatie, het deelnemen aan groepen en/of het zelf presenteren of geven van een lezing of workshop. Autminds vervult meerdere functies. Het is een educatieve conferentie, oefenplek en toepassing van ervaringskennis in de praktijk voor en door mensen met autisme.

Bekijk Autminds


10 oktober 2022 - Nationaal Congres Evenementen - Dordrecht

Het eerstkomende Nationaal Congres Evenementen vindt plaats op 10 oktober 2022 in Dordrecht. De 7e editie heeft als thema ‘Een plek voor evenementen’. De laatste reguliere editie was in 2019 in Deventer. De organisatie is in handen van Respons in samenwerking met gastgemeente Dordrecht en Dordrecht Marketing & Partners. De Stichting Nationale Evenementenprijzen komt met een alternatief dat moet bijdragen aan de professionalisering van de sector publieksevenementen. Op de lijst van deelnemers staan onder anderen organisatoren, eventlocaties, toeleveranciers en medewerkers van overheden en marketingorganisaties. Het programma bestaat uit een plenair gedeelte en diverse workshops. Bij de invulling wordt rekening gehouden met de diversiteit aan deelnemers.

Bekijk het Nationaal Congres Evenementen


10-14 oktober 2022

Direct Duidelijk week 2022

DienstverleningCommunicatieOverheidNederland

Van 10 tot en met 14 oktober organiseert Gebruiker Centraal de Direct Duidelijk week! Een week in het teken van begrijpelijke overheidscommunicatie. Met elke dag inspirerende sessies. Zoals een presentatie over je collega’s betrekken bij duidelijke communicatie tot een training duidelijk juridisch schrijven, ‘Gluren bij de Buren’-sessies, een webinar over het testen van je teksten, en nog veel meer over begrijpelijke overheidscommunicatie.

Bekijk Direct Duidelijk week 2022


11 oktober 2022

KNMP Najaarscongres 2022 - Hart- en Vaatziekten

PharmacieFarmacieGezondheidUtrecht

Het KNMP Najaarscongres voor apothekers vindt plaats op dinsdag 11 oktober 2022 in het Beatrix Theater Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar is het thema Hart- en vaatziekten.

Bekijk het KNMP Najaarscongres 2022


11 oktober 2022

VCA Congres

VeiligheidBedrijfskundeHR/HRMVeenendaal

Het congres voor veiligheidsprofessionals over VCA en veilig werken

Bekijk het VCA Congres


11 oktober 2022

YouTube Marketing Conference 2022

MarketingDigitalVideoOnline

De YouTube Marketing Conference 2022 is een toonaangevend online evenement dat digitale marketingprofessionals uit de hele wereld bijeenbrengt om te leren van topklasse YouTube- en videomarketingexperts en te netwerken met vakgenoten.

Bekijk YouTube Marketing Conference 2022


12 oktober 2022

Low-Code Summit 2022

Software DevelopmentITApeldoorn

Tijdens de Low-Code Summit 2022 ontdek je hoe low-code is uitgegroeid van een prototyping en kleine app development oplossing naar een duurzaam transformatieplatform. Schrijf je vandaag nog in en ontdek op 12 oktober 2022 in Apeldoorn samen met andere gelijkgestemde IT-professionals de toekomst van low-code.

Bekijk Low-Code Summit 2022


12 oktober 2022 - NIVE Controllerscongres voor de financial 2022 - Maarssen

Verantwoord in business, duurzaam in Finance. Het is nú tijd om het verschil te maken. Ontdek in één dag hoe jij als financial impact op de toekomst kunt realiseren. Op woensdag 12 oktober 2022 staat hét NIVE controllerscongres in het teken van een duurzame toekomst. Toonaangevende sprekers zoals Mathijs Bouman (econoom Nieuwsuur), Paul Polman (oud CEO Unilever) en Guido Dubbeld (oud CFO Eneco) presenteren hun visie en ervaringen op het gebied van duurzame economie, ethisch handelen, nieuwe technologie, de ecologische footprint en het (mee)bewegen van mensen in veranderende organisaties. Complexe thema’s waarin jij als financial jouw toegevoegde waarde voor de toekomst kan laten zien.

Bekijk het NIVE Controllerscongres


12 oktober 2022 - Jubileumcongres TOPGGz - Flint Amersfoort

Ter ere van het 15-jarig bestaan, nodigt de Stichting Topklinische GGz professionals, beleidsmakers, bestuurders en patiëntvertegenwoordigers in de ggz uit voor een jubileumcongres op 12 oktober met als thema: 15 jaar TOPGGz; netwerk van experts in complexe zorg. Bij een jubileumcongres mag zowel een schets van het historisch perspectief van TOPGGz als een blik op de toekomst niet ontbreken. Dagvoorzitter Werner Brouwer (voorzitter Stichting Topklinische GGz) opent hier dan ook mee. Kopstukken van belangrijke samenwerkingspartners van TOPGGz, waaronder Ronnie van Diemen (directeur-generaal curatieve zorg, ministerie van VWS), Marjan ter Avest (bestuurder van MIND) en Rieneke de Wit (bestuurder van Centrum voor Consultatie en Expertise) geven aan wat vanuit hun perspectief de meerwaarde van TOPGGz is voor patiënten met complexe zorgvragen en wat de aanbevelingen zijn voor de toekomst. Vooraanstaande professionals van verschillende TOPGGz-afdelingen presenteren hoe zij samen werken aan het verbeteren van de zorg voor patiënten met complexe zorgvragen. De aansluitende paneldiscussie met hen geeft verdieping in de toegevoegde waarde van de samenwerking in diverse netwerken. Afsluitend zal Ruth Peetoom reflecteren op wat 15 jaar TOPGGz tot nu toe heeft betekend voor de sector en blikt vooruit op wat TOPGGz nog te doen staat. De professionele kijk op zaken wordt tijdens dit programma uiteraard gelardeerd met het perspectief van de patiënt én hun naasten. Ter afsluiting heffen we samen het glas op 15 jaar TOPGGz tijdens een feestelijke borrel.

Bekijk uitnodiging (PDF)


12-14 oktober 2022

Internistendagen 2022

MedischMECC Maastricht

Het jaarlijkse internistencongres ‘de Internistendagen’zal dit jaar weer fysiek plaatsvinden in Maastricht. De voorbereidingen zijn al vol in gang voor de Internistendagen 2022, schrijf 12-14 oktober alvast in je agenda en houd de website in de gaten voor meer informatie.

Bekijk de Internistendagen 2022


13 en 14 oktober 2022

Het CVS Congres 2022

PlanologieCentraal Museum, Utrecht

Ieder jaar organiseert de Stichting Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk (CVS) een tweedaags congres op het gebied van de verkeers- en vervoersplanologie: het CVS Congres. Het CVS is bedoeld als ontmoetingsplaats voor onderzoekers, beleidsmakers en anderen met belangstelling voor vraagstukken op het snijvlak van verkeer, vervoer en ruimtelijke ordening. Nieuwe inzichten en ideeën worden er gepresenteerd en bediscussieerd. Het congres wordt gehouden in het Centraal Museum in Utrecht

Bekijk het CVS Congres 2022


13 oktober 2022

Netwerkevent Provincie Utrecht Vastgoed 2022

VastgoedEconomieVan der Valk Hotel Utrecht

Regio Utrecht: Volop Vastgoedplannen & Ambities. Kom ook naar de 18e editie van het jaarlijks drukbezochte netwerkevent Provincie Utrecht Vastgoed van SPRYG Real Estate Academy! Ontdek uw vastgoedkansen en uitdagingen in deze ambitieuze Utrechtse groeiregio. Hoe wil Utrecht de gezondste regio van Europa worden? Hoe gaan we slim investeren in een fijne leefomgeving, duurzaamheid, goede mobiliteit en voldoende woningen? Dat hoort u in 1 middag van alle bestuurders, corporaties en vooraanstaande ontwikkelaars en investeerders. Zij geven u een actueel overzicht van alle trends en ontwikkelingen in de provincie Utrecht. U bent verzekerd van een middag vol interessante topics en netwerkmomenten.

Bekijk Netwerkevent Provincie Utrecht Vastgoed 2022


13 oktober 2022

Congres Stoornissen bij meisjes

AutismeZorgUtrecht

Autisme, ADHD, gedragsproblemen, lange tijd werd aangenomen dat vooral jongens last hebben van deze stoornissen. Uit recent onderzoek blijkt echter dat ADHD, autisme en gedragsproblemen vaker dan gedacht ook bij meisjes voorkomen. Toch worden deze stoornissen bij hen vaak niet (goed) herkend. Met alle gevolgen van dien. Tijdens het congres gaan deskundige sprekers in op stoornissen bij meisjes als autisme, ADHD, depressie, angst en gedragsproblemen. Is er bij meisjes sprake van ander gedrag, zijn er andere uitingsvormen, andere symptomen? En zo ja, hoe komt dit? Wat weten we over de ontwikkeling van het brein en de invloed van hormonen? Hoe kunnen we stoornissen bij meisjes eerder signaleren? En vooral, wat kunnen we doen om hen te helpen? Zowel fysiek in Utrecht als online deelname mogelijk.

Congres Stoornissen bij meisjes


13 oktober 2022

Congres Duurzaamheid 2022 - Energietransitie

DuurzaamheidEnergietransitieOverheidAntropia Driebergen

Meters maken met de energietransitie. Welke gemeente wil dat niet? En het kan, door serieus werk te maken van de vergroening van bedrijventerreinen. Daar zitten immers de grote gasgebruikers, die door de sterk gestegen prijzen van fossiele energie open staan voor duurzame alternatieven. Een kans voor open doel – mits de gemeente hen op passende wijze faciliteert. Op het jaarcongres over de energietransitie van Binnenlands Bestuur staat de samenwerking tussen gemeente en bedrijfsleven in de spotlights. Pionierende gemeenten delen met u in tal van workshops hun vruchtbare aanpak. Experts van kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid geven tips en tricks. Binnenlands Bestuur organiseert het congres Duurzaamheid in samenwerking met de partners Kadaster, BMC en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Bekijk congres Duurzaamheid 2022 - Energietransitie


13 oktober 2022

Voorbij het KCC - Klant Contact Centra Congres 2022

DienstverleningOverheidSpant! Bussum

Zet nu de stap naar een klantgerichte, vraaggerichte en mensgerichte overheid op het Klant Contact Centra (KCC) Congres 2022. Met sprekers als Joost van der Wal, Jaap Peters, Daniëlle de Jonge, Arjen Banach en veel interessante praktijksprekers uit de wereld van woningcorporaties, gemeenten en overheden over dienstverlening en communicatie rondom klantcontact. Het KCC Congres is al 12 jaar een uniek congres over Klantcontact, Dienstverlening, Communicatie en Participatie. Elk jaar komen 150-200 bezoekers bijeen voor inspirerende bijdragen van topsprekers en het uitwisselen van praktijkervaringen binnen de overheid, van gemeente, waterschap, ministerie, veiligheidsregio, ZBO’s, politie en woningcorporaties tot alsmede zorg en onderwijs. Laat u tijdens het KCC Congres voeden met inspiratie en kennis om zo ook binnen uw organisatie beter klantcontact te realiseren.

Bekijk het KCC Congres 2022


13 oktober 2022

Congres Acute Psychiatrie

PsychiatrieOverheidHouten

Op het Congres Acute Psychiatrie praten je bij over de nieuwste inzichten en een diversiteit aan thema’s rondom acute psychiatrie, variërend van acute agitatie tot maligne antipsychoticasyndroom, suïcidaliteit, toxidromen en juridische zaken. In één dag ben je helemaal bij over de belangrijkste aspecten van de diagnostiek en behandeling van acute psychiatrie. Niet alleen in de psychiatrie, maar ook op de SEH, in de huisartsenpraktijk en in het algemeen en academisch ziekenhuis. Ook is er waardevolle inbreng van ervaringsdeskundigen.

Bekijk het Congres Acute Psychiatrie


13 oktober 2022

Nationaal Voetgangerscongres

MobiliteitOverheidZwolle

Het Nationaal Voetgangerscongres is het enige vakevenement waar lopen in alle facetten centraal staat. Het Nationaal Voetgangerscongres stelt zich ten doel vakprofessionals met elkaar te verbinden. Samen kijken naar, praten over en werken aan integrale oplossingen die gezondheid, mobiliteit, leefbaarheid en verblijfskwaliteiten combineren. Kortom, die leiden tot vitale steden en dorpen.Met de uitreiking van de LoopAward. Loop ook op 13 oktober de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle binnen voor het Nationaal Voetgangerscongres!

Bekijk het Nationaal Voetgangerscongres


13 oktober 2022 - Digital Marketing Conference 2022 - Jaarbeurs Utrecht

Frankwatching en NIMA organiseren een gloednieuwe conferentie over digital marketing. Een dag vol inspiratie en kennis: van strategische successen tot slimme online tactieken, maar ook de minder bekende verhalen over marketingmissers komen voorbij. First-party data en content, online gedragsbeïnvloeding, branding versus performance… bij moderne digital marketing komen veel disciplines samen. Hoe houd je het overzicht? Hoe richt je je organisatie slim en wendbaar in? En welke mensen, technologie en skills heb je nodig voor de beste klantervaring? Klaar voor een digitale toekomst? Vind de antwoorden op Digital Marketing Conference 2022.

Bekijk het Digital Marketing Conference 2022


13 oktober 2022 - 2e landelijke DGA-congres - MKB Nederland - AFAS Theater Leusden

Laat u inspireren op het 2e DGA congres, exclusief voor directeur-grootaandeelhouders, op donderdag 13 oktober 2022 vanaf 16.00 uur in het AFAS Theater in Leusden. Op het congres vertellen collega-directeur‑grootaandeelhouders hun verhaal vertellen, hoort u van de politiek wat de plannen zijn voor de komende jaren en ga daarover in gesprek met elkaar en met Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Jacco Vonhof (MKB-Nederland). In het AFAS theater speelt '14 de musical' over het leven van Johan Cruijff. U kunt daar kaartjes voor kopen om zo de avond voort te zetten en de dag op een 'sportieve' manier te eindigen.

Bekijk het DGA Congres 2022


14 oktober 2022

8e Jaarcongres Gezondheidsrecht

JuridischUtrecht

Doel van het congres is om u in één dag op de hoogte te brengen van de actuele ontwikkelingen en verdiepende thema´s op uw vakgebied met betrekking tot gezondheidsrecht. Met zorg voor uw juridische update!

8e Jaarcongres Gezondheidsrecht


19 oktober 2022

Eindhoven Vastgoed 2022

VastgoedBrainport Industries Campus (BIC) Eindhoven

De innovatieve regio Eindhoven groeit flink. Dat zien we terug in het aantal inwoners, studenten en werkgelegenheid. Dit heeft gevolgen voor de mobiliteit, woningbouwopgave, duurzame leefomgeving en zelfs het hoogspanningsnet. Wat is ervoor nodig om regio Eindhoven succesvol te transformeren naar een plek om gemengd te wonen, werken en recreëren? Hoe doen we dat zonder de bestaande leef- en werkomgeving te raken? Dat hoort u tijdens deze 2e editie van het drukbezochte netwerkevent Eindhoven Vastgoed van SPRYG Real Estate Academy. In 1 middag gaan we in gesprek met bestuurders en de meest actieve vastgoedpartijen. Topsprekers praten u bij over de actuele trends en ontwikkelingen en uw vastgoedkansen in de regio Eindhoven, ook wel Brainport genoemd.

Bekijk Eindhoven Vastgoed 2022


18 en 19 oktober 2022

Masterclass GREX en Dealmaking

VastgoedNew Babylon, Den Haag

Wilt u uw kennis van grondexploitaties (GREX) actualiseren en verder aanscherpen? Uw grondonderhandelingen bij aan- en verkoop nog succesvoller laten verlopen, zonder verrassingen achteraf? En kijken waar de creatieve kansen liggen voor o.a. versnelling en betaalbaarheid? Dan is deze Masterclass van SPRYG Real Estate Academy exact wat u zoekt! In 2 dagen leren topexperts van Fakton en BPD u alle kneepjes van het vak van (integrale) grondexploitaties en dealmaking. Aan de hand van praktijkcases leert u de meest effectieve rekenprincipes om alle kosten en opbrengsten van uw grondposities door te rekenen en uw GREX te optimaliseren. Dit is de basis voor doelgerichte dealmaking binnen het grondbeleid. Met actualiteiten, zoals kostenverhaal en betaalbare woningbouw.

Bekijk Masterclass GREX en Dealmaking


18 en 19 oktober 2022

Masterclass Vastgoed rekenen

VastgoedNew Babylon, Den Haag

Tijdens de Masterclass Vastgoed Rekenen van SPRYG Real Estate Academy leert u slimme analysemodellen in Excel te bouwen, waarmee u uw vastgoedprojecten gericht kunt sturen! Gedoceerd door de absolute toprekenaars van ons land: tevens auteurs van de bekende studieboeken hierover. Met deze strategische rekenmodellen brengt u zowel de vastgoedkansen als de financiële projectrisico's in kaart. Denk aan zaken zoals BENG, verduurzaming, betaalbaarheid, verdichting en zelfs de impact van de COVID-19. U leert hoe u uw projectrisico's kunt verkleinen en het rendement kunt optimaliseren. Om dit te oefenen gaan we rekenen aan complexe praktijkcases. Kortom, u wordt de financieel (risico)manager van uw projecten.

Bekijk Masterclass Vastgoed rekenen


18 t/m 21 oktober 2022

IFC 2022

FondsenwervingNoordwijk

Het IFC 2022 brengt 1.000 changemakers, innovators en opinieleiders uit meer dan 60 landen samen om de grootste uitdagingen voor onze wereld aan te gaan. De IFC-ervaring gaat over meer dan alleen deelnemen aan inspirerende plenaire vergaderingen, baanbrekende masterclasses en interactieve workshops. Het gaat over jezelf volledig onderdompelen in leren en ontwikkelen gedurende vier hele dagen met een divers en wereldwijd publiek, met sprekers, fondsenwervers en denkers van over de hele wereld. Door alle ervaringen en kennis zul je een betere fondsenwerver worden en met jouw organisatie de wereld een nog betere plek maken. Is dat geen mooie gedachte? We hopen je te zien op IFC 2022.

Bekijk IFC 2022


22 oktober 2022

Het Reenactment Congres Slag om Grolle 2022

GeschiedenisGroenlo

Save the Date; 22 oktober 2022 in Groenlo; het congres tijdens de Slag om Grolle, het grootste 17e eeuwse reenactment evenement van Europa. Een interessant programma met goede sprekers tijdens een bijzonder evenement.

Bekijk het Reenactment Congres Slag om Grolle 2022


27, 28 en 29 oktober 2022 - Dental Expo - RAI Amsterdam

Dental Expo is het grootste onafhankelijke evenement binnen de dentale branche in Nederland en dé vakbeurs voor totale mondzorg. Net als voorgaande edities is Dental Expo dé ontmoetingsplaats voor mondprofessionals. Het is de uitgelezen kans om te netwerken, nieuwe producten te tonen op gebied van tandtechniek, implantaten & prothesen, praktijk & laboratorium materialen, dentale preventie en zakelijke dienstverlening, om bestaande relaties te onderhouden en nieuwe relaties te ontmoeten. Het evenement gehouden in de RAI Amsterdam geeft de bezoeker een blik in de toekomst door ontwikkeling en innovatie in de mondzorg en dentale branche centraal te stellen.

Bekijk Dental Expo 2022


31 oktober 2022

College Basis van Citymarketing

CitymarketingCitybrandingCitymarketeerStadskantoor Utrecht

Het College de basis van Citymarketing door Martin Boisen en Ank Hendriks is geschikt voor iedereen die bezig is met citymarketing of ermee aan de slag wil, maar zich (nog eens) in de basisprincipes en achtergronden van het vakgebied wil verdiepen. Citymarketing begon als promotietool en is doorontwikkeld naar integrale citymarketing en beweegt zich nu naar strategische citybranding. Op heldere wijze geeft Martin Boisen een uiteenzetting van de basisprincipes voor de startende maar ook meer ervaren citymarketeers.

Bekijk het college Basis van Citymarketing


November 2022


1 november 2022

Hét Nationaal Intranetsymposium 2022

IntranetCommunicatieDigitalNBC Congrescentrum Nieuwegein

Op 1 november 2022 is er eindelijk weer hét Nationaal Intranetsymposium 2022 in NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Met veel gelegenheid om kennis te delen. Presentaties en interactieve sessies over de laatste ontwikkelingen op gebied van intranet, de digitale werkplek en hybride werken. En een presentatie over het intranet van energienetwerkbedrijf Alliander dat dit jaar de Intranet & Digital Workplace Award won. Ook kun je een kijkje in de keuken nemen bij inspirerende platforms van andere organisaties.

Bekijk hét Nationaal Intranetsymposium 2022


1 november 2022 - PubCom, het Nationaal Congres Publieke Communicatie - Spant! Bussum

PubCom is het jaarlijks congres voor de communicatieprofessional in het publieke domein. Praktijkgericht met actuele cases, inhoudelijke sessies en inspirerende initiatieven in de publieke communicatie en de ontwikkelingen die relevant zijn voor ons vak. Tijdens het congres wordt de Galjaardprijs uitgereikt aan het meest innovatieve project. De Galjaardprijs 2021 is gewonnen door Zorgorganisatie Zuyderland met hun inzending ‘belevende, innovatieve communicatie rondom de coronacrisis in Zuyderland’. Het PubCom 2022 wordt georganiseerd door Logeion samen met verschillende partners.

Bekijk het Nationaal Congres Publieke Communicatie


1 november 2022

Congres Positieve Psychologie

Psychologie Ede

Zoals het Tijdschrift Positieve Psychologie zich richt op de vertaling van wetenschap naar de praktijk, zo staat ook tijdens het Congres Positieve Psychologie die praktijk in het middelpunt. Of dat nu de praktijk van zorg, onderwijs of het bedrijfsleven is: voor elke sector ziet de positieve psychologie mogelijkheden om mensen tot ontwikkeling aan te zetten en hun welbevinden te bevorderen. Redactieleden presenteren toepassingen van hun onderzoek naar positieve psychologie in de dagelijkse praktijk. Uiteraard met tools en tips om deze toepassingen in uw eigen praktijk in te zetten. Luister, leer en discussieer mee op 1 november over positieve psychologie in de praktijk. Graag tot ziens in De Reehorst in Ede!

Congres Positieve Psychologie


1 november 2022

Studiedag Toekomst & Toolbox Hoogbouw 2022

Vastgoed New Babylon, Den Haag

Dinsdag 1 november organiseert SPRYG Real Estate Academy de 2e editie van de studiedag Toekomst & Toolbox Hoogbouw. Door de verdichtingsopgave wordt hoogbouw steeds interessanter. Hoe kunnen we duurzaam hoger bouwen en hoe maken we dat ook rendabel? Met welke procedures moet u rekening houden? Wat zijn de uitdagingen? Waar liggen de hoogbouwkansen? Dat hoort u tijdens deze praktische studiedag van dé hoogbouwexperts. In 1 dag bespreken topexperts de meest relevante aspecten rond hoogbouw in Nederland. U hoort o.a. de beleidsmatige aanpak, alsmede juridische, financiële, technische en duurzaamheidsaspecten. Met daarnaast veel praktijkervaring. Ontdek uw kansen voor kwalitatieve en betaalbare hoogbouw.

Bekijk Studiedag Toekomst & Toolbox Hoogbouw 2022


2 november 2022

Dutch Data Forum

DataArtificial Intelligence Den Bosch

Binnen het thema What’s (Your) Next with Data? gaat het Dutch Data Forum kijken naar wat de toekomst gaat brengen op het gebied van data(gedreven werken). Met welke uitdagingen worden we geconfronteerd en welke volgende data-stap zal onherroepelijk gezet (moeten) worden. Ontdek hoe de volgende data-stap uw bedrijf nog slimmer, nog sneller en nog beter kan maken. Ontmoet uw peers in Den Bosch, leer van andere data-experts en laat u inspireren door tal van sprekers!

Bekijk Dutch Data Forum


3 november 2022 - Congres Ogen Open voor LVB in de GGZ - Omnisport Apeldoorn

We kunnen er niet meer omheen dat een groot aandeel van de patiënten in de psychiatrie laagbegaafd is. Het percentage is met ruim 40% zo groot dat we hen niet meer mogen excluderen. Deze dag gaat helpen hen zichtbaar te maken. Wij willen Nederland wakker schudden! Ogen openen voor LVB in de psychiatrie, de consequenties ervan, maar vooral de kansen die er nu liggen in je eigen team, lokaal en landelijk op te pakken. Dit congres prikkelt, geeft informatie en handvaten om mee aan de slag te gaan! Dit congres is o.a. voor Psychiaters, Psychologen, Verpleegkundigen, Verpleegkundig specialisten, AIOS, AVG, Gedragswetenschappers en Agogen.​ ​We vragen accreditatie aan bij NVvP, VVGN, FGzPT, NIP/NVO, VSR, VV&VN, Registerplein, SKJ en ABC1 cluster.

Bekijk Congres Ogen Open voor LVB in de GGZ


3 november 2022 - Congres Hoogbegaafdheid - Jaarbeurs Utrecht

De zevende editie van het jaarlijks congres over hoogbegaafdheid vindt ook dit jaar weer plaats in Jaarbeurs Utrecht. Mensen die hoogbegaafd zijn, zijn niet alleen maar hoogintelligent, gedreven en nieuwsgierig, ze leggen ook vaak de lat te hoog voor zichzelf, of hun omgeving verwacht te veel van ze. Daarnaast kunnen ze met tal van sociale- en psychologische problemen te maken hebben. Ze zijn "anders" dan hun klasgenoten of collega's en vallen daardoor nogal eens buiten de groep. Hoe je als hulpverlener, begeleider of leerkracht met kwetsbaarheden van hoogbegaafden kunt omgaan, is het centrale thema van deze editie van het jaarlijks congres hoogbegaafdheid. Vooraanstaande wetenschappers en ervaren uitvoerend werkers delen hun inzichten en werkwijzen met betrekking tot deze bijzondere groep mensen.

Bekijk congres hoogbegaafdheid


3 november 2022

Jaarcongres Teamcoaching 2022

HRZeist

Als teamcoach of coachend leidinggevende wil jij het beste uit je team halen. De basis hiervoor is een gezond team. Een team dat in balans is; een team dat futureproof is; een team dat helder voor ogen heeft wat het gemeenschappelijke doel is; een team dat samenwerking zoekt als het nodig is, maar zelfstandig werkt als het kan. Op het Jaarcongres Teamcoaching - Impact maken met gezonde teams, zal de top van teamcoachend Nederland jou inspireren om nieuwe stappen te maken in je ontwikkeling als teamcoach. Daarnaast kent congrespartner LVSC 1,5 PE punt toe aan het jaarcongres.

Bekijk Jaarcongres Teamcoaching 2022


3 november 2022

Congres Duurzaam Gebouwd

DuurzaamheidSustainabilityOverheidZwolle

Het Duurzaam Gebouwd Congres laat zien hoe verschillende gemeenten aan de slag zijn met deze verduurzamingsopgave, onder andere op het vlak van het toekomstbestendig maken van sportaccommodaties, zorginstellingen en woningen. Je krijgt de ins en outs te horen over hoe de diversiteit aan opgaves worden ingevuld en gaat zelf aan de slag om de doelstellingen versneld dichterbij te brengen. 7 Nederlandse gemeenten behoren tot de 100 Europese steden die zijn aangewezen door de Europese Unie (EU) om in 2030 klimaatneutraal te zijn, als onderdeel van de EU-missie ‘Climate-Neutral and Smart Cities’. Naast de G4-steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn Eindhoven, Groningen en Helmond geselecteerd. Gemeentes laten zien hoe ze aan de slag zijn met de opgave om klimaatneutraal te worden en belichten daarbij verschillende thema’s als netcongestie, woningnood, klimaatadaptie, energiearmoede, circulair en biobased bouwen.

Bekijk Congres Duurzaam Gebouwd 2022


3 november 2022

Kansen in Houtbouw 2022

VastgoedSustainabilityHoutbouwStadsschouwburg Utrecht

Houtbouw als dé oplossing voor woningbouwopgave, bedrijfsvastgoed en circulaire ambities. Hout is het nieuwe goud voor de vastgoedbranche. Kansrijk vanwege CO2-opslag, snelle bouwtijd, stikstofreductie, duurzaamheid en het modulaire, circulaire karakter. We zien dat de houtbouwambities ook steeds concreter worden, zoals het Green Deal Convenant Houtbouw. Naast woningbouw biedt het ook volop kansen voor o.a. bedrijfsvastgoed. Wat zijn de opschaalkansen van houtbouw? Hoe zorgt u voor een haalbare businesscase? Wat zijn de juridische en technische aspecten? Waar liggen uw kansen en aandachtspunten? SPRYG Real Estate Academy organiseert de 3e editie van deze actuele studiedag. In 1 dag geven dé houtbouwexperts u een actueel overzicht van de succesfactoren, kansen en mogelijkheden voor houtbouw. U hoort de opschaalkansen, nieuwste technieken en voordelen van houtconstructies. Met volop ‘lessons learned’ vanuit diverse projecten.

Bekijk studiedag Kansen in Houtbouw 2022


3 en 4 november 2022

NVVC Najaarscongres 2022 - Cardiologie

CardiologiePapendal Arnhem

Na het geslaagde NVVC Voorjaarscongres kijken we alweer uit naar het NVVC Najaarscongres rondom cardiologie dat op 3 en 4 november 2022 zal plaatsvinden te Papendal in Arnhem. Met accreditatie van NAPA, VSR, NVHVV en  NVVC. Save the date!

Bekijk NVVC Najaarscongres 2022


4 november 2022

Robotics Summit 2.0 Symposium

MedischrobotchirurgieEnschede

De werkgroep robotchirurgie organiseert haar tweede symposium robotchirurgie op 4 november 2022 in het TechMed Centre te Enschede. Dit symposium biedt een platform aan Nederlandse robotchirurgen, AIOS en operatieassistenten, verpleegkundigen (specialisten) en technisch geneeskundigen om hun ervaringen te delen en met elkaar in discussie te gaan. De nieuwste innovaties en toekomstige ontwikkelingen binnen de robotica worden gepresenteerd vanuit het innovatieve TechMed Centre in Enschede.

Bekijk Robotics Summit 2.0 Symposium


5 november 2022 - Optima Farma Congres 2022 - Reehorst, Ede

Optima Farma, de beroepsvereniging van, voor en door apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten, farmaceutisch managers en farmakundigen (met apothekersassistent diploma) organiseert weer haar jaarlijkse congres in Ede.

Bekijk het Optima Farma Congres 2022


6-9 november 2022 - 9th World Congress on Women’s Mental Health - MECC Maastricht

Het 9e Wereldcongres over Geestelijke Gezondheid van Vrouwen is verplaatst van Melbourne, Australië naar Maastricht, Nederland. Kijk op de website voor meer details

Bekijk congres (EN)


9 november 2022

Strategiedag Zorgvastgoed 2022

ZorgVastgoedDuurzaamheidDen Haag

Met zorgvastgoed staan we voor 3 grote uitdagingen. Veel zorgvastgoed is dringend toe aan renovatie of vervanging, met daarbij een grote verduurzamingsslag. In 10 jaar tijd moeten we 100.000 nieuwe zorgwoningen bouwen. Hoe creëren we toekomstbestendige en inclusieve woonzorgconcepten? Dat hoort u op de 7e editie van deze strategiedag rondom vastgoed in de zorgsector. In 1 dag geven dé koplopers in zorg en zorgvastgoed een actueel overzicht. U krijgt antwoord op de meest relevante vragen, zoals: hoe voldoet u aan duurzaamheid en de vereisten van het klimaatakkoord? Hoe gaat u om met verouderd zorgvastgoed? Waar en hoe huisvesten we de sterk vergrijzende bevolking? Hoe gaan we deze zaken aanpakken en realiseren? Ontdek uw kansen en uitdagingen!

Bekijk Strategiedag Zorgvastgoed 2022


9 november 2022

Duurzame & Gezonde Scholen Congres 2022

DuurzaamheidVastgoedOnderwijsZwolle

Het Duurzame & Gezonde Scholen Congres is hét platform om concrete stappen te zetten voor een gezond binnenklimaat, financiering en samenwerking binnen onderwijsvastgoed. Op 9 november 2022 kom jij in contact met schoolbesturen, architecten, adviseurs, beleidmakers, studenten en marktpartijen om samen de weg te plaveien voor een duurzame en gezonde school, of het nou een basisschool of universiteit is.

Bekijk Duurzame & Gezonde Scholen Congres 2022


10 november 2022

Nationaal Monumentencongres 2022

VastgoedErfgoed

Op donderdag 10 november 2022 is de eerstvolgende editie van het Nationaal Monumentencongres, het kennis- en netwerkevenement voor de erfgoed professional.

Bekijk Nationaal Monumentencongres 2022


10 november 2022

Digital Workspace Event 2022

HR / TechJaarbeurs Utrecht

Digital employee experience: de mens centraal. Het event over employee experience, technology & platforms en strategy & performance. Tijdens de 5e editie van deze jaarlijkse conferentie ligt de focus op slimmer werken op intranetten en hybride werkplekken. Leer van 15+ vakexperts en laat je inspireren! Hoor ook meer over de meest urgente uitdagingen van de digitale werkomgeving en hoe technologie een nieuwe cultuur kan faciliteren waarbij de mens centraal staat.

Bekijk Digital Workspace Event 2022


10 november 2022

Congres ITAA 2022

AccountancyBrussel

ITAA, het instituut voor belastingadviseurs en accountants organiseert weer het Congres ITAA in Brussel Expo op 10 november 2022.

Bekijk Congres ITAA 2022


10 november 2022

National Safety at Work Event

VeiligheidVan Nelle Fabriek, Rotterdam

Een congres met top-sprekers op het gebied van inkoop en veilig werken. Binnen 1 dag bent je op de hoogte van de meest actuele onderwerpen binnen de thema's gezondheid, veiligheid, inkoop, gedrag en HRM.

Bekijk National Safety at Work Event


11 november 2022 - Europese congres ‘Cochleaire implantaten nu en in de toekomst’ - Postilion Convention Centre, Rotterdam

het 13e Europese congres van EURO-CIU getiteld ‘Cochleaire implantaten nu en in de toekomst’, dat op vrijdag 11 november 2022 in Rotterdam zal plaatsvinden. De locatie is het Postillion Convention Centre te Rotterdam. Dit congres is bedoeld voor CI-dragers en professionals uit het werkveld. Het congres wordt gecombineerd met de jaarvergadering van EURO-CIU op 12 november, die echter alleen toegankelijk is voor leden van EURO CIU. Inmiddels is het programma uitgewerkt en weten we ook wie de sprekers zijn. De voertaal tijdens het congres is Engels. Uiteraard zorgen we ervoor dat iedereen het ook kan volgen in de eigen taal middels de inzet van schrijftolken. Ook zullen er gebarentolken NmG en NGT aanwezig zijn.

Bekijk EURO-CIU congres Cochleaire implantaten


11 november 2022 - Masterclass De psychologie van het beïnvloeden - Van der Valk, Utrecht

Tijdens de masterclass de psychologie van het beïnvloeden krijgt u als manager de nieuwste psychologische inzichten op het gebied van gedragsbeïnvloeding en leert u op een andere manier naar het gedrag van uw medewerkers te kijken en er mee om te gaan. Deze masterclass is voor bestuurders, managers, leidinggevenden, professionals en overige geïnteresseerden in de volgende branches en sectoren: gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, overheid, onderwijs en het bedrijfsleven.

Bekijk de masterclass


15, 15 en 17 november 2022

Recreatie Vakbeurs 2022

RecreatieToerismeEvenementenhal Hardenberg

Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche. Met kennis en inspiratie over duurzaamheid, sanitair, verblijfsaccomodaties, ICT & Software en Spelen & Bewegen. Met o.a. Goof Lukken op het podium.

Bekijk Recreatie Vakbeurs 2022


17 november 2022 - Nationaal Sustainability Congres 2022 - Congrescentrum 1931, Den Bosch

DuurzaamheidSustainability

Op donderdag 17 november 2022 vindt de 21e editie van het Nationaal Sustainability Congres plaats. Het NSC is het langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld en kent een rijke historie met vele hoogtepunten en interesaante sprekers. Het NSC is het jaarlijks ijkpunt op weg naar een duurzaam Nederland en trefpunt voor managers, beleidsmakers en professionals die het verschil willen maken op gebied van duurzaamheid.

Bekijk het Nationaal Sustainability Congres 2022


17 november 2022 - Seminar: De psychologie van het overtuigen - AFAS Theater, Leusden

Op 17 november 2022 staan de beste beïnvloedingsexperts van Nederland samen op één podium: Jos Burgers, Jan van Setten, Remco Claassen, Pacelle van Goethem, Sharon Kroes en Jitske Kramer. PLUS: dé wereldwijde beïnvloedingsautoriteit: Robert Cialdini. Deze mensen zie je gegarandeerd niet snel meer op één dag bij elkaar. 'Overtuigingskracht' is grotendeels 'techniek'. Wil jij deze technieken leren toepassen?

Bekijk het seminar


18 november 2022

Maak Het Bruikbaar Conferentie 2022

OverheidCommunicatieMaarssen

Vrijdag 18 november 2022 is de dag van de jaarlijkse conferentie van Gebruiker Centraal. Een dag vol inspirerende sprekers, workshops en met tafelgesprekken over mensgericht ontwerpen en overheidsdiensten die goed zijn voor mensen. Het thema: Maak het bruikbaar! Tijdens de conferentie bieden we je een interactief programma met onderwerpen als digitale toegankelijkheid, begrijpelijke communicatie, het gebruik van iconen, het ontwerp van formulieren, gebruikerstesten, en inclusieve beeldtaal. Georganiseerd door Gebruiker Centraal en de conferentie valt in de week over design systems.

Bekijk Maak Het Bruikbaar Conferentie 2022


21-22 november 2022 - Digital Marketing World Forum Europe - RAI Amsterdam

Het Digital Marketing World Forum (#DMWF) brengt de wereldwijde digitale marketing gemeenschap bijeen om de uitdagingen van de digitale toekomst aan te pakken. Volg ook 2 dagen van top-level strategische inhoud en digitale marketing inzichten, netwerken, en discussie van toonaangevende wereldwijde merken.Met meer dan 13 jaar ervaring in het samenbrengen van de wereldwijde digitale marketing gemeenschap om de uitdagingen van de digitale toekomst aan te pakken. Het leveren van 2 dagen van top-level strategische inhoud en digitale marketing inzichten, netwerken, en discussie van toonaangevende wereldwijde merken. Het verkennen van de nieuwste trends en strategieën binnen Digital Marketing en het behandelen van Digital Marketing Technologies, Virtual Reality, Artificial Intelligence, Influencer Marketing, UX, CX, eCommerce, Content Marketing, Data, Analytics, en Mobile. #DMWF Europe is trots op zijn sprekers en biedt een line-up van wereldmerken en de nieuwste voorbeelden & case studies binnen de speciale conferentie tracks. Nu in co-locatie met Influencer Marketing World. Een speciale conferentie voor slimme en creatieve marketeers om hun influencer marketing campagnes naar het volgende niveau te tillen!

Bekijk het Digital Marketing World Forum Europe (#DMWF)


24 november 2022

14e Jaarcongres De Aanpak van Witwassen

FinanceJuridischCybersecurityZuidas Amsterdam

Actuele ontwikkelingen met gevolgen voor signalering, opsporing en vervolging van witwassen. Boeiende sprekers uit de meldketen, het OM, (forensische) opsporing, overheid, wetenschap en journalistiek, behandelen tijdens dit congres de belangrijkste actuele thema’s in de aanpak van witwassen. Bestemd voor iedereen die in de keten van witwasbestrijding actief is. Met PE-punten.

Bekijk 14e Jaarcongres De Aanpak van Witwassen


24 november 2022 - Jaarlijks Congres Autisme - editie 2022 - Jaarbeurs Utrecht

Wie autisme heeft, loopt in het dagelijks leven tegen van alles aan. Dit jaar staat het congres Autisme 2022 in het teken van bijkomende psychische en psychiatrische problematiek van mensen met autisme. Vanwege hun niet-typische brein functioneren, is signalering, diagnostiek, behandeling en begeleiding van deze bijkomende problemen tenslotte een hoofdstuk apart. Hoe maak je in iemands gedrag of belevingen onderscheid tussen de problemen die voortkomen uit enerzijds het autisme van die persoon en anderzijds bijvoorbeeld ADHD, psychotrauma, persoonlijkheidsproblematiek of een stemmingsstoornis? En op welke manier maakt dat uit voor de manier waarop je de persoon met autisme tegemoet treedt, de samenwerking met hem / haar aangaat en begeleiding biedt? Het jaarlijkse congres over autisme. Geaccrediteerd door o.a. SKJ en NIP/NVO. Krijg een extra online congres autisme gratis. Praktijkgericht. CRKBO-erkende aanbieder. Breed geaccrediteerd.

Bekijk het congres Autisme


24 november 2022 - Congres Netwerkzorg & Mentale Gezondheid - Prodent fabriek Amersfoort

Veel mensen met complexe en meervoudige vragen over mentale gezondheid dreigen de dupe te worden van wachtlijsten. Hoe kunnen we binnen een buurt, wijk, stad of regio met de bestaande middelen meer kwaliteit leveren en beter samenwerken? Iedere GGZ-instelling, iedere gemeente en zelfs iedere subregio in Nederland doet dit nu op zijn eigen manier. Op diverse plekken in Nederland wordt iedere dag opnieuw het wiel uitgevonden. Het roer moet om. Het congres Netwerkzorg & Mentale Gezondheid is een samenwerking van Kenniscentrum Phrenos, Erasmus Medisch Centrum (EMC), Reinier van Arkel, Boom Psychologie en Psychiatrie RACT en zal plaatsvinden op 24 November 2022 vanuit de Prodent fabriek in Amersfoort. Accreditatie wordt aangevraagd bij NVvP, VVGN, FGzPt, NIP/NVO, VSR, VV&VN, Registerplein en SKJ.

Bekijk het congres


24 november 2022 - Congres Contentmarketing & Webredactie - 2022 - Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht

Experts uit binnen- en buitenland delen hun kennis over contentmarketing en webredactie. Van en voor contentprofessionals.

Bekijk het congres Contentmarketing & Webredactie


24 november 2022

Woningbouw Brabant 2022

WoningbouwVastgoedVue Den Bosch

Volop plannen en ambities op de Brabantse woningmarkt! Waar gaan we tot 2030 maar liefst 130.000 nieuwe woningen bouwen? Hoe pakken we uitdagingen aan, zoals betaalbaarheid, woningbouwversnelling en de veranderende woonvraag? Waar liggen samenwerkingskansen in deze tijd van stijgende prijzen, rentes en personeelsgebrek? Wat zijn de kansen en aandachtspunten? In 1 middag krijgt u van bestuurders en de meest actieve woningbouwpartijen een actueel overzicht van de visies, plannen, trends en ontwikkelingen in de Brabantse provincie. U bent verzekerd van een middag vol interessante topics en netwerkmomenten. Ontdek uw vastgoedkansen in de groeiregio Noord-Brabant.

Bekijk Woningbouw Brabant 2022


25 november 2022 - Jubileumcongres van de Female Autism Network of the Netherlands (FANN). - TivoliVredenburg Utrecht

De Female Autism Network of the Netherlands (FANN) bestaat 5 jaar. Op vrijdag 25 november organiseren we ons jubileumcongres, in TivoliVredenburg Utrecht. Dit doen we onder auspiciën van het Nationaal Autisme Congres. Diverse nationale en internationale sprekers worden uitgenodigd en zullen vertellen over autisme bij meisjes en vrouwen.

Bekijk het congres


29 en 30 november 2022

Masterclass Vastgoed rekenen

VastgoedNew Babylon, Den Haag

Tijdens de Masterclass Vastgoed Rekenen van SPRYG Real Estate Academy leert u slimme analysemodellen in Excel te bouwen, waarmee u uw vastgoedprojecten gericht kunt sturen! Gedoceerd door de absolute toprekenaars van ons land: tevens auteurs van de bekende studieboeken hierover. Met deze strategische rekenmodellen brengt u zowel de vastgoedkansen als de financiële projectrisico's in kaart. Denk aan zaken zoals BENG, verduurzaming, betaalbaarheid, verdichting en zelfs de impact van de COVID-19. U leert hoe u uw projectrisico's kunt verkleinen en het rendement kunt optimaliseren. Om dit te oefenen gaan we rekenen aan complexe praktijkcases. Kortom, u wordt de financieel (risico)manager van uw projecten.

Bekijk Masterclass Vastgoed rekenen


December 2022


1 december 2022

25e Jaarconferentie De Aanpak van Problematische Schulden (APS)

FinanceZorgCentraal in Nederland

Het schuldhulpevenement van het jaar mett lezingen van voorzitter NVVK Marco Florijn, dr. Roeland van Geuns en een slotlezing dr. Nadja Jungmann. Incl. PE-punten.

Bekijk 25e Jaarconferentie De Aanpak van Problematische SchuldenCongressen, symposia en conferenties in 2023 in Nederland


10 januari 2023

Travel Congress - Thema 2023: Adapting to change Jaarbeurs Utrecht

6 t/m 10 februari 2023

Bouwbeurs, Samen bouwen aan de toekomst Jaarbeurs Utrecht

9 maart 2023

Event Summit 2023 Jaarbeurs Utrecht

17 maart 2023

Nationaal Autisme Congres

22 maart 2023

Congres Overheid 360 Jaarbeurs Utrecht

20 april 2023

Seminar: Teamintelligentie door Jitske Kramer AFAS Theater Leusden

20 april 2023

Jaarcongres HRM in de overheid Congrescentrum het Spant! Bussum/tag>

16 mei 2023

Seminar: Verbaal Meesterschap door Remco Claasen AFAS Theater Leusden

13 - 16 juni 2022

UFI European Conference MECC Maastricht

Jaarcongres 'Intelligence at the speed of Business' - BI, Data Science & Big DataNog meer congressen, conferenties, seminars en symposiums in 2022 en 2023 volgen snel!

Momenteel zijn er al meer dan 50 congressen in Nederland verzameld op de congreskalender. Binnenkort kun je hier nog meer actuele en interessante congressen, conferenties, meetings, symposia, seminars, workshops, masterclasses, webinars, meetings, trainingen, cursussen, workshops en (online) events in 2022 door heel Nederland en België vinden.

Vind congressen op gebied van digitaal, online, data, analytics, social media, marketing, klantcontact, customer service, veranderkunde, verandermanagement, communicatie, HR, HRM, zorg, medisch, health, mondzorg, tandheelkunde, GGZ, psychiatrie, autisme, kinderopvang, jeugdzorg, netwerkzorg, travel, event management, events, kunst, art, reizen, citymarketing, destinatie management, informatica, destinatiemarketing, toerisme, recreatie, bestuur, financiële hulpverlening, Exhibition Industry, verslavingsproblematiek, ergotherapie, erfgoed, internal auditing, finance, schuldhulpverlening, economie, opvoeding, recht, taal, techniek, pedagogiek, maatschappijwetenschap, sociologie, bedrijfskunde, innovation, finance, data science, digital forensics, medisch, informatiemanagement, scrum, agile, product owner, projectmanagement, cardiologie, oogheelkunde, verpleegkunde, reanimatie, dementie, psychologie, pathologie, microbiologie, klinische chemie, hoogbegaafdheid, thuiszorg, startup, leiderschap, toezicht, management, milieu, duurzaamheid, sustainability, innovatie, woningbouw, vastgoed, architectuur, toezicht, cybersecurity, privacy, openbare ruimte, wonen, leefbaarheid, veiligheid, gezondheid, bouwkunde, wetenschap, politiek, levende talen, onderwijs, kunst, muziek, dans, theater, cultuur, cultuurmarketing en nog veel meer thema's en onderwerpen.
Geef je congres, event, masterclass, seminar, symposium of conferentie aan ons door


Mis geen interessant congres, conferentie of event!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief samengesteld met tips over interessante congressen, cursussen en events in jouw vakgebied of thema.


Congresregio's, congressteden en congreslocaties in Nederland en België

Binnenkort kun je hier als congresorganisator ook bijzondere congreslocaties in congresregio's en congressteden van Nederland en België vinden.
Bekijk congressen en congreslocaties in bijv. Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Utrecht, Amersfoort, Arnhem, Zutphen, Groningen, Leiden, Almere, Maastricht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Antwerpen, Gent, Brugge en veel meer steden en congresregio's in Nederland en België.
Geef ook jouw congreslocatie aan ons door