FAQ | Congresagenda

Kan ik mijn congres aanmelden voor vermelding op Congresagenda?

Ja, dat kan. Vul het aanmeldformulier in en je aanmelding komt bij onze redactie. Binnen 5 werkdagen beoordelen we je aanmelding.

Hoe lang duurt het voor een congres live staat?

Binnen twee tot vijf werkdagen staat jouw congres live op de website Congresagenda.nl.

Hoeveel bezoekers heeft Congresagenda.nl gemiddeld per maand?

Congresagenda.nl heeft gemiddeld 1500 unieke bezoekers per maand. Veel bezoekers komen vanuit een zoekmachine en ong. 50% van deze bezoekers klikt vanuit congresagenda.nl door naar de website van een congres.

Hoe goed is congresagenda.nl vindbaar in zoekmachines als Google?

Onze website congresagenda.nl is geoptimaliseerd om in zoekmachines in de top 5 te staan. De positie is per zoekwoord anders.

Wat kost het aanmelden van een congres?

Het aanmelden van een congres of ander relevant event kost € 24,95 per aanmelding. Dat is € 20,63 excl. BTW. Je ontvangt na aanmelding een factuur via e-mail.

Kan ik ook een volumekorting of abonnement afnemen om meer congressen te plaatsen?

Ja dat kan! Bij afname van 5 congressen krijg je 1 congres gratis. Neem je 10 congressen af dan betaal je er slechts 8. Heb je meer dan 10 congressen per jaar dan is een abonnement voordelig. Neem contact op als je korting wilt.

Kan ik ook een congres van mijn vakvereniging of vakgroep aanmelden?

Ja, dat kan. Als een congres interessant is voor vakgenoten of voor andere voor geïnteresseerden dan kan deze een plek op Congresagenda krijgen.

Kan ik ook een besloten bijeenkomst voor alleen genodigden aanmelden?

Wij tonen alleen congressen en zakelijke evenementen waar je een ticket voor moet kopen of waarvoor een aanmelding nodig is.

Waarom vragen jullie om een categorie aan te geven bij aanmelden?

Daarmee kunnen we het zoeken en het vinden van congressen optimaliseren. We hebben nu 5 hoofdcategorieën. Onze redactie voegt daarnaast specifieke keywords aan een congres toe, zodat de vindbaarheid van een congres toeneemt.

Moet een congres in de Nederlandse taal worden aangeleverd?

Nee, je kunt ook een Engelstalige of Franstalige tekst aanleveren. Onze tool kan dan de aangeleverde informatie vertalen en op Congresagenda tonen in de Nederlandse taal.

De voertaal van mijn congres is niet Nederlandstalig? Kan ik ook dit congres aanmelden?

Ja dat is mogelijk. We geven dan aan de bezoekers van Congresagenda aan in welke taal het congres is.

Kan ik ook online, digitale of hybride congressen aanmelden?

Ja, in het formulier kun je aangeven of je congres alleen fysiek, alleen online (digitaal) of hybride is.

Kan ik ook al een congres aanmelden voor 2023 of 2024?

Ja, dat kan. Een congres kan al ruim van te voren worden aangemeld.

Hoe moet ik early bird-prijzen, ledenprijzen en eventuele andere kortingsacties van mijn congres aangeven?

Geef bij aanmelding de laagste en de hoogste prijs van een ticket op. Op je eigen congreswebsite in het aanmeldformulier wordt dan duidelijk of een kortingsactie nog actueel is.

Zijn er richtlijnen voor het aanmelden van teksten van mijn congres?

Hou het kort, bondig en wervend. Schrijf niet met hoofdletters en zet geen links in de teksten. Voor het toevoegen van een link naar je congreswebsite hebben we een speciaal veld in het formulier.

Moet ik een foto toevoegen aan mijn aangemelde congres?

Ja, graag! Een beeld zegt meer dan 1000 woorden en kan zorgen dat je congres meer opvalt. Kies een foto waarop géén tekst staat en iets herkenbaars van de doelgroep staat.

Kan ik ook de tekst, foto's, datums, prijzen en de locatie wijzigen van een gepubliceerd congres?

Dat kan! Voor een klein bedrag kunnen congresorganisatoren een speciale inlog krijgen waar ze zelf aanpassingen kunnen doen.

Organiseren jullie zelf congressen?

Nee, wij verzamelen alle congressen en zakelijke evenementen in Nederland en België. Na een redactionele check publiceren wij deze op Congresagenda.

Verkopen jullie ook tickets voor congressen?

Nee, congresorganisatoren verkopen zelf de tickets voor hun congres.

Kan ik bij jullie ook een aangekocht ticket aanbieden om te ruilen of de naam van een collega doorgeven als ik zelf niet ga?

Nee, daarvoor moet je bij de congresorganisator zelf zijn.

Kan ik ook trainingen of workshops aanmelden?

Nog niet, we hebben wel plannen om cursusagenda.nl te ontwikkelen!

Kan ik ook een congreslocatie bij jullie aanmelden?

Ja, dat kan. We hebben al veel congreslocaties in onze database staan en kunnen nieuwe toevoegen of bestaande congreslocaties aanvullen met actuele info. Stuur ons een e-mail.

Kan ik ook als Convention Bureau of Congresbureau van een congresstad of congresregio met jullie samenwerken?

Ja, dat kan. We hebben kunnen data leveren voor een website van jouw congresstad of congresregio. Zo kunnen we de data congressen in een specifieke stad of regio voor een congresagenda leveren. Tevens kunnen wij een Venue Finder met hele specifieke informatie van congreslocaties van jouw congresstad of congresregio leveren. Zo zet je jouw congresstad of regio nog beter op de kaart. Stuur ons een e-mail.

Verzamelen jullie ook gegevens van bezoekers aan de website congresagenda.nl?

Ja, we verzamelen alleen webstatistieken over het bezoek aan de website. We verzamelen geen persoonsgegevens van bezoekers.

Verzamelen jullie ook (persoons-)gegevens van congresorganisatoren?

Ja, we verzamelen met vooraf gevraagde toestemming persoonsgegevens van contactpersonen van de congresorganisatie. Dit met als doel om hun op de hoogte te stellen van hun aanmelding. Daarnaast willen wij hun op de hoogte te houden van nieuwe functionaliteit en speciale aanbiedingen. Daarnaast verzamelen we gegevens voor het versturen van facturen (zodra we een aanmeldfee vragen). Vanzelfsprekend gaan we zorgvuldig met alle (persoons-)gegevens om.

Heeft Event Connectors wel genoeg ervaring in deze sector?

Vanaf 2015 werken Maurice Jumelet en Arne Keuning o.a. a voor het Nederlands Uitburo, grote en kleine DMO's, VVV Nederland (NDTRC) en NBTC. Onze websites, tools en database draaien stabiel in goed gemonitorde omgevingen.

Hoe kan ik contact opnemen met Congresagenda en/of Event Connectors?

Kijk bij Contact voor onze contactgegevens en contactmogelijkheden.