Nationaal Sustainability Congres

23 nov. '23, 09:00–17:30Congrescentrum 1931, Den Boschvanaf295

Het Nationaal Sustainability Congres is inmiddels uitgegroeid tot het grootste duurzaamheidscongres in Nederland.

Samen van ambitie naar transitie: een duurzame samenleving binnen één generatie.

Elk nieuw onderzoeksrapport bekrachtigt de urgentie van onze duurzaamheidsdoelen. Niet alleen qua klimaat, milieu en leefomgeving, maar ook betreft gezondheid, onderwijs, veiligheid, (sociale) gelijkheid en sociale cohesie. Gelukkig hebben we de ambitie om hiermee aan de slag te gaan. Zo wil 2/3e van het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar nog sneller verduurzamen. En ook de overheid versnelt met beleid. Voor meer transparantie komt De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) eraan, en het ‘Fit for 55’ pakket leidt tot scherpere klimaatwetgeving.

Deze versnelling biedt vooral kansen! Er zijn genoeg bestaande systemen en economische modellen die we kunnen gebruiken om deze duurzaamheidsuitdagingen aan te gaan. De ambitie om de CO2-uitstoot in 2030 minimaal met 55% te verlagen en in 2050 klimaatneutraal te zijn, is een uitdaging die vraagt om over onze grenzen heen te kijken. Om onze ambitie om te zetten in een transitie met impact. We weten wat ons de doen staat. We hebben de technologie, kennis en middelen om een duurzame samenleving te creëren. Maar hoe brengen we dit alles in praktijk? Dat staat centraal tijdens deze editie van het Nationaal Sustainability Congres. We nemen je mee in inspirerende voorbeelden, concrete resultaten en vernieuwende ideeën.

Het Nationaal Sustainability Congres (NSC) is een begrip vóór en dóór duurzaam Nederland. Met spraakmakende keynotes, scherpe debatten, een breed scala aan onderwerpen in een diversiteit aan sessies, verwachten we wederom een doelgroep van 500 – 750 bestuurders, managers en professionals uit bedrijfsleven en overheid. Allen met een drive om te werken aan duurzaamheid.