Een andere kijk op gedrag in de Gerontopsychiatrie

31 mei '23, 09:00–16:30Van der Valk Hotel Utrecht, Utrechtvanaf299

In toenemende mate krijgen medewerkers in de ouderenzorg te maken met cliënten met psychoses en andere psychische aandoeningen. Daarom is er veel te doen in de organisatie van de zorg rond onze psychisch kwetsbare ouderen of, ook wel, ouderen met een (chronisch) psychiatrische aandoening.

Niet goed begrijpend gedrag

Bovendien wordt in de zorg en begeleiding nog meer van je gevraagd wanneer je aanloopt tegen onverwacht, onvoorspelbaar, machteloos makend en dikwijls niet goed te begrijpend gedrag. Niet alle gedrag is probleemgedrag wanneer je daar anders naar kijkt en dat doe je samen met je multidisciplinaire team. Want niet zelden spelen er nog meer factoren zoals lichamelijke aandoening, de sociale en fysieke omgeving en bepaalde live-events waar we rekening mee moeten houden.

Anders naar gedrag kijken

De focus van het congres Een andere kijk op gedrag in de gerontopsychiatrie ligt op multidisciplinair en methodische werken, breed meervoudig en specifiek kijken en de invloed van organisatiedynamieken bij probleemgedrag. Op 31 mei leer je anders naar gedrag te kijken, als individu en als team en hoe je het welbevinden van deze ouderen kan blijven bevorderen.

Het congres is bestemd voor:

  • Algemeen verpleegkundige
  • Gespecialiseerd verpleegkundige
  • Praktijkverpleegkundige
  • Verpleegkundig specialist
  • Verzorgende (IG)
  • Wijkverpleegkundige
  • Wijkverzorgenden


Andere belangstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom. Het congres is geaccrediteerd voor 5 punten door het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals op de scholingen Algemeen, Dementieverpleegkunde, Geriatrie-Gerontologie, GGZ, SPV & Wijkverpleegkunde. Daarnaast is het congres geaccrediteerd voor 5 punten bij het Verpleegkundig Specialisten Register.