Doen wat werkt in de jeugdzorg

25 jun. '24, 09:30–16:00Van der Valk Hotel Veenendaal, Veenendaalvanaf245

De laatste jaren lijken mentale problemen bij kinderen en jongeren toe te nemen. Gelukkig zijn er talloze behandelopties voor handen voor angst, depressie, trauma, ADHD, gedragsproblemen en LVB. Maar welke werken? En hoe en wanneer zet je ze in?

De laatste jaren lijken mentale problemen bij kinderen en jongeren toe te nemen. Dat is niet alleen zorgwekkend voor kinderen en jongeren van nu, maar problemen op jonge leeftijd zijn ook een voorbode voor problemen op latere leeftijd.

Het is daarom van groot belang om tijdig en effectief in te grijpen. Gelukkig zijn er talloze behandelopties voor handen. Maar welke werken? En wanneer zet je die in?

Doen wat werkt

In 2023 zijn de multidisciplinaire richtlijnen Angst- en dwangstoornissen en Depressie herzien, evenals de richtlijn Effectieve interventies LVB. En in januari 2024 is er een module interventies toegevoegd aan de richtlijn Signaleren van traumagerelateerde problemen.

Tijdens het congres op 25 juni delen deskundige sprekers hun inzichten over werkzame elementen en effectieve interventies voor de behandeling van trauma, angst, depressie, gedragsproblemen, ADHD en LVB.

In 5 praktische presentaties – gebaseerd op jarenlang onderzoek, betrokkenheid bij de totstandkoming van (recente herzieningen van) richtlijnen én praktijkervaring – gaan zij in op de vraag wat werkt en wanneer.