De basis van marketing & branding van steden & regio's

15 apr. '24, 13:30–17:00Stadskantoor Utrecht, Utrecht

De basis van marketing & branding van steden & regio's. De ontwikkeling en toekomst van ons vakgebied. Alle basisprincipes die je nu wilt weten. College door Martin Boisen.

Dit college is een introductie in de marketing & branding van steden & regio's voor nieuwe geïnteresseerden, maar zeker ook een opfrisbeurt voor de meer ervaren city- en regiomarketeers in het vak. Hij is geschikt voor iedereen die bezig is met city- en regiomarketing of ermee aan de slag wil. We belichten de ontwikkeling en toekomst van ons vakgebied en geven handvatten over de basisprincipes die je nú wilt weten en nodig hebt om je vak goed uit te oefenen. 

Het eerste deel van het programma bestaat uit een college. Deze wordt gegeven door Martin Boisen, directeur For the Love of Place & docent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

  • Een introductie en een update over de basisprincipes van city- en regiomarketing
  • Een stoomcursus over wat de discipline city- en regiomarketing behelst
  • De ontwikkeling van promotie, naar marketing en vervolgens city- en regiobranding


In het tweede deel belichten we de praktijk vanuit drie verschillende organisaties. Dit deel is lekker interactief. Veel gelegenheid tot vragenstellen dus!