Brave New World 2023 - De toekomst van aandacht

14 sep. '23 — 15 sep. '23Naturalis, Leidenvanaf75

Brave New World 2023 is een jaarlijkse Art & Science conferentie voor mensen die willen weten wat de toekomst in petto heeft en hoe dit hun werk en leven zal beïnvloeden.

Op donderdag en vrijdag 14 en 15 september 2023 botsen de werelden van cultuur, filosofie, wetenschap, technologie en storytelling. We willen bespreken welke ethische en maatschappelijke impact nieuwe technologieën zouden kunnen hebben op het menselijk leven, voordat de innovaties in de samenleving worden geïntroduceerd. Deze conferentie is bedoeld voor mensen die verder willen gaan dan hun eigen interessegebied, die willen netwerken met anderen met een innovatieve instelling. 

De toekomst van aandacht

In vrijwel elk aspect van het leven, zoals onderwijs, werk of relaties, is aandacht essentieel. Het stelt mensen in staat herinneringen te maken, zich op details te concentreren en afleiding te vermijden. Een verschuiving in de maatschappelijke of politieke aandacht voor mondiale onderwerpen kan grote veranderingen teweegbrengen. En laten we natuurlijk onze aandacht voor andere wezens (natuurlijke of kunstmatige) niet vergeten.

In deze editie van Brave New World duiken we in alle verschillende aspecten van aandacht - wat is aandacht, hoe werkt aandacht, wat is de invloed van technologie op onze aandacht, hoe schakelt politieke aandacht over van de ene mondiale kwestie naar de andere, wat is de evolutie van onze aandacht voor elkaar en natuurlijk wat kunnen we verwachten van de toekomst van aandacht?