Goede woordvoering, hoe doe je dat?

28 sep. '23, 14:00–18:00Aristo meeting center Utrecht CS, Utrecht

Goede woordvoering, hoe doe je dat?

Voor wie is deze workshop interessant?

Het is onderdeel van je communicatiefunctie: vertegenwoordig je organisatie richting de media. Je bent verantwoordelijk voor woordvoering en eerste aanspreekpunt voor journalisten. Dat vereist focus en serieuze voorbereiding. Hoe blijf je scherp en hou je vertrouwen in je gesprekken met journalisten?

In deze energieke workshop met Youssef Eddini (managing partner en mediatrainer bij communicatiebureau Van Luyken) analyseren we voorbeelden uit de praktijk, bespreken we de gouden regels bij woordvoering en oefenen we met meegenomen cases van de deelnemers.


Wat komt er aan bod?

Als woordvoerder wil je op het juiste moment pieken. Hoe zorg je er voor dat je altijd voorbereid bent? Je hebt je eigen doelstellingen scherp (uiteraard!), nagedacht over je boodschap (vanzelfsprekend!) en afgestemd met betrokkenen binnen je organisatie (natuurlijk).

Maar dan gebeurt het. Journalisten (en publiek) blijken allergisch voor gekunstelde kernboodschappen, opgepoetste pr-verhalen en halve waarheden. Het is een evenwichtskunst die je jezelf eigen kunt maken: authentiek zijn én professioneel. Het belang van je organisatie dienen én het publiek niet uit het oog verliezen. Je boodschap helder hebben én improviseren op vragen.

Gelukkig zijn er vuistregels die je helpen bij het bewaren van je evenwicht. Je leert ze kennen en toepassen in deze workshop.


Hoe gaan we aan de slag?

Aan de hand van aansprekende voorbeelden neemt Youssef Eddini je eerst mee in de praktijk van de woordvoering. Na de pauze gaan we aan de slag met meegenomen casuïstiek van de deelnemers. Neem daarom een praktijkvoorbeeld mee uit je eigen organisatie om te oefenen en ga de uitdaging aan!

De effectiviteit van deze interactieve workshop is optimaal omdat we leren door te doen, in combinatie met de feedback van Youssef én de andere deelnemers. Je gaat naar huis met vertrouwen in je volgende optreden als woordvoerder!