Vind jouw congres, conferentie, masterclass of symposium over autisme


19 mei 2022 - Congres autismevriendelijker Vlaanderen - BEL Brussel

Met dit congres richt de Liga Autisme Vlaanderen de schijnwerpers op de brug tussen praktijk en wetenschap. De thema’s illustreren het belang van een sterke wisselwerking tussen wetenschappelijk onderzoek en de dagdagelijkse praktijk. We hopen op 19 mei velen te inspireren, te motiveren en te versterken om samen te bouwen aan een autismevriendelijker Vlaanderen. De Liga Autisme Vlaanderen schaart zich achter het Vlaams Actieplan Autisme en pleit mee voor het belang van een autismespecifiek ondersteuningsaanbod in Vlaanderen. Niet alleen via onze projecten, maar ook aan de hand van ons congres willen we deze boodschap uitdragen en kracht bijzetten. De inhoud van de lezingen is vooral gericht naar professionele medewerkers, ook al zijn mensen met ASS en/of ouders of andere belanghebbenden uit het netwerk uiteraard welkom op ons congres.

Bekijk congres autismevriendelijker Vlaanderen

Tip: Bekijk presentaties NVA Autisme Congres 2022

juni 2022


16 juni 2022 - Autisme bij meisjes en vrouwen - Online

Autisme komt minder vaak voor bij vrouwen dan bij mannen. Tegelijkertijd lijkt het ook minder vaak herkend te worden. Dit komt onder andere doordat autisme bij meisjes en vrouwen er – op het eerste gezicht – anders uit kan zien. Maar ook omdat veel vrouwen met autisme er alles aan doen om ‘normaal’ gevonden te worden. Ze proberen hun moeilijkheden en problemen zoveel mogelijk te verbergen. Hoewel meisjes en vrouwen vaak zeer succesvol kunnen zijn in het camoufleren van autistische kenmerken, kan dit een hoge tol eisen. Geregeld krijgen ze hierdoor bijkomende lichamelijke en psychische klachten, zoals angst, depressie en burn-out. Behandeling van deze klachten helpt maar tijdelijk, onvoldoende of zelfs averechts, omdat er geen rekening wordt gehouden met het onderliggende autisme. Het is daarom van groot belang dat er meer aandacht komt voor hoe autisme er bij vrouwen uitziet, zodat dit beter herkend wordt en passende behandeling ingezet kan worden. In deze online-workshop staat Els Blijd-Hoogewys stil bij de kenmerken van autistische meisjes en vrouwen, waar zij tegenaan kunnen lopen en hoe hierop in de behandeling kan worden ingespeeld.

Bekijk online workshop Autisme bij meisjes en vrouwen


29 juni 2022 - Congres Autisme, een concept in beweging - Hotel Figi Zeist

Steeds meer blijkt dat autisme een andere informatieverwerking betreft en niet zozeer een prikkelgevoeligheid. De mate van psychische kwetsbaarheid die hieruit voortkomt en de variatie hierin vraagt om hulp op maat. Sprekers als Linsey Wijburg, Wouter Staal, Marije Swets en Hilgo Bruining gaan in op actuele thema’s die jou als professional helpen om cliënten met ASS beter te begeleiden en behandelen. Twee sessies naar keuze leren je over autisme en onderwijs, EMDR, een volwaardig leven en ACT. Het congres is voor een brede doelgroep van post academici, post hbo, onderwijsprofessionals die werken met of te maken hebben met mensen met autisme. Accreditatie FGzPt, NIP, NVO, NVvP, Registerplein, SKJ, V&V, VSR

Bekijk congres autisme


September 2022


13 en 14 september 2022 - 1e Vlaams Congres Geestelijke Gezondheid bij Kinderen & Jongeren 'In Contact' - Antwerpen

Op 13 & 14 september 2022 zal in Antwerpen het 1e Vlaams Congres Geestelijke Gezondheid bij Kinderen & Jongeren plaatsvinden. Het voormalig Vlaams Congres Kinder- en Jeugdpsychiatrie en -Psychotherapie onderging een naamswijziging om het interdisciplinair karakter en alle vormen van interventie beter te weerspiegelen. ZNA UKJA en CAPRI Jeugd van UAntwerpen staan in voor de organisatie van dit tweejaarlijks forum. Hier kunnen alle professionelen en geïnteresseerden, binnen de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren, elkaar ontmoeten en kennis/ervaringen uitwisselen en met elkaar 'in contact komen'.

Bekijk congres


Oktober 2022


8 en 9 oktober 2022 - Autminds - Online

Autminds 2022 is een live congres op 8 (&9) oktober 2022. Er zijn lezingen, workshops en discussies die je kunt volgen. Autminds biedt een plek waar mensen met autisme kunnen oefenen met sociaal gedrag, communicatie, het deelnemen aan groepen en/of het zelf presenteren of geven van een lezing of workshop. Autminds vervult meerdere functies. Het is een educatieve conferentie, oefenplek en toepassing van ervaringskennis in de praktijk voor en door mensen met autisme.

Bekijk Autminds


November 2022


24 november 2022 - Jaarlijks Congres Autisme - editie 2022 - Jaarbeurs Utrecht

Wie autisme heeft, loopt in het dagelijks leven tegen van alles aan. Dit jaar staat het congres Autisme 2022 in het teken van bijkomende psychische en psychiatrische problematiek van mensen met autisme. Vanwege hun niet-typische brein functioneren, is signalering, diagnostiek, behandeling en begeleiding van deze bijkomende problemen tenslotte een hoofdstuk apart. Hoe maak je in iemands gedrag of belevingen onderscheid tussen de problemen die voortkomen uit enerzijds het autisme van die persoon en anderzijds bijvoorbeeld ADHD, psychotrauma, persoonlijkheidsproblematiek of een stemmingsstoornis? En op welke manier maakt dat uit voor de manier waarop je de persoon met autisme tegemoet treedt, de samenwerking met hem / haar aangaat en begeleiding biedt? Het jaarlijkse congres over autisme. Geaccrediteerd door o.a. SKJ en NIP/NVO. Krijg een extra online congres autisme gratis. Praktijkgericht. CRKBO-erkende aanbieder. Breed geaccrediteerd.

Bekijk het congres Autisme


25 november 2022 - Jubileumcongres van de Female Autism Network of the Netherlands (FANN). - TivoliVredenburg Utrecht

De Female Autism Network of the Netherlands (FANN) bestaat 5 jaar. Op vrijdag 25 november organiseren we ons jubileumcongres, in TivoliVredenburg Utrecht. Dit doen we onder auspiciën van het Nationaal Autisme Congres. Diverse nationale en internationale sprekers worden uitgenodigd en zullen vertellen over autisme bij meisjes en vrouwen.

Bekijk het congres

Congressen, Symposia en conferenties in 2023


17 maart 2023 - Nationaal Autisme Congres

Save the date voor het Nationaal Autisme Congres op 17 maart 2023!


Boeken over Autisme

Bekijk ook boeken over Autisme, het menselijke brein en meer interessante boeken op Managementboek.nl (aff.)


Nog meer congressen, conferenties, seminars en symposiums volgen snel!

Momenteel zijn er al meer dan 50 congressen in Nederland verzameld op de congreskalender. Binnenkort kun je hier nog meer actuele en interessante congressen, conferenties, meetings, symposia, seminars, workshops, masterclasses, webinars, meetings, trainingen, cursussen, workshops en (online) events in 2022 door heel Nederland en België vinden.

Vind congressen op gebied van digitaal, online, data, analytics, social media, marketing, klantcontact, customer service, veranderkunde, verandermanagement, communicatie, HR, HRM, zorg, medisch, health, GGZ, psychiatrie, autisme, jeugdzorg, netwerkzorg, travel, eventmanagement, events, reizen, citymarketing, destinatie management, informatica, destinatiemarketing, toerisme, recreatie, bestuur, financiële hulpverlening, verslavingsproblematiek, ergotherapie, internal auditing, finance, schuldhulpverlening, economie, opvoeding, recht, taal, techniek, pedagogiek, maatschappijwetenschap, sociologie, bedrijfskunde, innovation, finance, sustainability, data science, digital forensics, medisch, cardiologie, oogheelkunde, verpleegkunde, reanimatie, dementie, psychologie, pathologie, microbiologie, klinische chemie, hoogbegaafdheid, thuiszorg, startup, leiderschap, toezicht, management, innovatie, woningbouw, vastgoed, architectuur, toezicht, cybersecurity, privacy, openbare ruimte, wonen, leefbaarheid, veiligheid, gezondheid, bouwkunde, wetenschap, politiek, levende talen, onderwijs, kunst, muziek, dans, theater, cultuur, cultuurmarketing en nog veel meer thema's en onderwerpen.
Geef je congres, event, masterclass, seminar, symposium of conferentie aan ons door


Mis geen interessant congres, conferentie of event!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief samengesteld met tips over interessante congressen, cursussen en events in jouw vakgebied of thema.


Congresregio's, congressteden en congreslocaties in Nederland en België

Binnenkort kun je hier als congresorganisator ook bijzondere congreslocaties in congresregio's en congressteden van Nederland en België vinden.
Bekijk congressen en congreslocaties in bijv. Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Utrecht, Amersfoort, Arnhem, Zutphen, Groningen, Leiden, Almere, Maastricht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Antwerpen, Gent, Brugge en veel meer steden en congresregio's in Nederland en België.
Geef ook jouw congreslocatie aan ons door